> > Diederendirrix ontwerpt Zalmplaatschool Rotterdam

Diederendirrix ontwerpt Zalmplaatschool Rotterdam

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

10-11-2014 - Diederendirrix architecten en Dura Vermeer Bouw en Vastgoed hebben de aanbesteding voor de Zalmplaatschool in Rotterdam gewonnen.

De Stichting voor Protestants-Christelijk Basis- en Orthopedagogisch Onderwijs, de Zalmplaatschool en de Gemeente Rotterdam, hebben de bouwsector de uitdaging gegeven om een zo duurzaam en onderhoudsvriendelijk mogelijke nieuwe Zalmplaatschool aan te bieden.

Om in aanmerking te komen voor de opdracht, hebben binnen een Europese aanbestedingsprocedure 5 partijen, op basis van een vooraf bekend gemaakt budget en Programma van Eisen, een aanbieding en schetsontwerp ingediend.

Op basis van de bij het schetsontwerp behorende onderhoudsplanning, energieprestatieberekeningen en een presentatie met gesprek, is Dura Vermeer Bouw en Vastgoed, samen met Diederendirrix architecten, als winnaar uit de bus gekomen.

Het ontwerp voor de nieuwbouw van de Zalmplaatschool voorziet een plastisch en zacht gebouwvolume van twee bouwlagen met afgeronde gebouwhoeken waardoor een alzijdig ‘zachte’ contour ontstaat. Kleurige letters en lamellen in combinatie met de golvende bewegingen van de gevel leiden tot een kenmerkend, expressief gebouw, een school met een vertrouwde maar toch eigen onderscheidende expressie, herkenbaar voor de kinderen, leerkrachten, ouders en de wijk.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook