> > Start bouw brede school in Hoogvliet

Start bouw brede school in Hoogvliet

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

30-06-2011 - Gisteren is het startsein gegeven voor de bouw van brede school Oudeland. De accommodatie wordt het nieuwe sociale hart van de wijk en is een belangrijke pijler in de transformatie van de wijk Oudeland in Hoogvliet Rotterdam.

De brede school biedt ruimte aan de huidige basisscholen De Notenkraker en de Oudelandse school, Pleinnul10, een gymzaal en diverse buurtactiviteiten. Het ontwerp van de school is van VenhoevenCS architecture+urbanism.

Brede school Oudeland ligt in een multiculturele wijk van Hoogvliet. Het markante gebouw met de royale speelpleinen versterkt het groene en recreatieve karakter van het gebied. Het schoolplein fungeert als ontmoetingsplek tussen buurtbewoners en kinderen.

Centraal in het plan ligt een overdekt plein. Dit is de voortzetting van het openbare schoolplein waar de verschillende gebruikers elkaar ontmoeten. Het ligt te midden van alle functies die de brede wijkschool huisvest en geeft toegang tot vrijwel alle verschillende onderdelen in het gebouw.

Ook de gymzaal maakt een belangrijk onderdeel uit van de beleving van het gebouw. Vanuit elke functie is de gymzaal zichtbaar. De gymzaal is geschikt voor zeer uiteenlopende evenementen zoals optredens, spelavonden, politieke bijeenkomsten en buurtfeesten. Door het openbare karakter van de gymzaal faciliteert de school een diversiteit aan mensen in het beoefenen van sport en functioneert als een ontmoetingsplek binnen de wijk.

De opdrachtgever van brede school Oudeland is Woonbron Ontwikkelbedrijf. De oplevering van de brede school wordt verwacht in maart 2012.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook