> > VenhoevenCS ontwerpt masterplan Liège EXPO 2017

VenhoevenCS ontwerpt masterplan Liège EXPO 2017

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

15-06-2011 - VenhoevenCS architecture+urbanism ontwerpt het masterplan dat de stad Luik gebruikt bij de kandidaatstelling voor de EXPO 2017. Op 7 juni zijn de plannen van Luik gepresenteerd aan de politiek en het Bureau International des Expositions (BIE).

Enkele impressies van het masterplan door VenhoevenCS. De middelste afbeeldingen laten het gebruik zien tijdens en na de EXPO.

De laatste jaren heeft de stad Luik een sterke metamorfose ondergaan. Voorbeelden hiervan zijn de realisatie van het museum Grand Curtius, Médiacité (een ontwerp van Ron Arad) en het station Guillemins van architect Santiago Calatrava Valls. Luik wil met het organiseren van de EXPO een extra impuls geven aan de ontwikkeling van de stad.

De EXPO moet komen op Coronmeuse, een schiereiland in de Maas tussen Luik en Herstal. VenhoevenCS zet met het plan in op de blijvende ontwikkeling van de locatie. Na de EXPO komt er een nieuwe duurzame wijk. Een nieuwe tramverbinding, langzaam verkeerroutes naar het centrum, herinrichting van de snelweg E25 en een nieuwe brug van Coronmeuse met Bressoux maken onderdeel uit van de plannen.

De maquette van het masterplan van VenhoevenCS is te zien tijdens de tentoonstelling die van 8 juni tot 18 september 2011 plaatsvindt in het MAMAC in Luik. Hier wordt de geschiedenis van de Expo’s in beeld gebracht en de impact op de steden waar die hebben plaatsgevonden. De tentoonstelling besteedt ook aandacht aan het erfgoed van de drie eerdere EXPO's die in Luik hebben plaatsgevonden (in de jaren 1905, 1930 en 1939).

In december 2012 wordt de keuze gemaakt wie de EXPO 2017 mag organiseren.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook