> > Start bouw onderwijscentrum JHK Architecten

Start bouw onderwijscentrum JHK Architecten

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

17-11-2010 - Vrijdag wordt de eerste paal geslagen van de gezamenlijke nieuwbouwlocatie van VMBO Zuiderpark en MBO Zadkine Zuid aan de Montessoriweg in Rotterdam Zuid. Het ontwerp is van JHK Architecten.

Met dit feestelijke moment gaat de nieuwbouw van de zogenaamde Unielocatie formeel van start. LMC Voortgezet onderwijs, Zadkine Zuid, Woningcorporatie Vestia en de gebiedsontwikkeling het Hart van Zuid zijn verheugd hiermee een concrete stap te zetten in het faciliteren van het verbeteren van het opleidingsniveau in deze wijk.

Eén van de doelen in het Pact op Zuid, het gemeenschappelijke investeringsprogramma van gemeente en corporaties, is het opleidingsniveau in deze regio te verbeteren en kinderen maximale ontplooiingskansen te bieden. Deze nieuwbouw, die ontwikkeld wordt door woningcorporatie Vestia, maakt onderdeel uit van de integrale gebiedsontwikkeling Hart van Zuid.

Het scholencomplex wordt circa 16.500 m² groot. Naar verwachting zal de nieuwbouw bij de start van het nieuwe schooljaar in 2012 in gebruik worden genomen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook