> > Atelier Kempe Thill en osar winnen opnieuw in Genk

Atelier Kempe Thill en osar winnen opnieuw in Genk

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

20-05-2015 - De architectencombinatie Atelier Kempe Thill - osar wint opnieuw een competitie voor een gebouw op het voormalige mijnbouwterrein Waterschei bij Genk, België.

Het Rotterdamse bureau Atelier Kempe Thill heeft met het Antwerpse osar de internationale wedstrijd voor de realisatie van het nieuwe opleidingscentrum T2-campus. Het wordt gerealiseerd op Waterschei in Genk, ook wel het ‘Thor park’ genoemd. 2e laureaat in deze competitie voor de T2-campus is RAU in samenwerking met dbv-architecten.

Het nieuwe onderwijsgebouw wordt gebruikt door Syntra Limburg, VDAB Limburg en de stad Genk. De ambitie van het project is om het opleidingscentrum voor technische beroepen dat in samenwerking met verschillende partners uit de industrie wordt opgezet, te gebruiken om de technologische ontwikkeling in de regio Limburg te stimuleren.

Het gebouw bestaat hoofdzakelijk uit drie bouwdelen. Op het gelijkvloers wordt een grote, zeer flexibele industriehal aangeboden die ruimte biedt voor verschillende werkplaatsen, ateliers en studio’s voor verschillende opleidingen. Op de hogere verdiepingen worden meer traditionele onderwijsruimtes gebouwd voor voornamelijk klassikaal onderwijs. De klaslokalen en de verschillende atelierruimtes worden met elkaar verbonden door middel van een groot atrium. Deze ruimte wordt gebruikt voor verschillende meer sociale activiteiten en voor exposities.

Atelier Kempe Thill ontwierp in samenwerking met osar ook het nabijgelegen Energyville. Dit project, ook met ruimten voor onderwijs en onderzoek, zal dit jaar worden opgeleverd.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook