> > Eerste beelden Olympic City Hamburg getoond

Eerste beelden Olympic City Hamburg getoond

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

26-06-2015 - Eind mei werd bekend dat KCAP, in samenwerking met een internationaal team, de opdracht heeft gekregen voor het ontwerp van het masterplan Olympic City in Hamburg.

Hamburg wil de Olympische Spelen van 2024 organiseren. Op 23 juni werd de workshop "Masterplan Olympische stad" georganiseerd om met de burgers van Hamburg het ontwerp van de "Kleinen Grasbrook" voor de Olympische Spelen en de lange termijn stedelijke ontwikkeling van het gebied te bespreken. Het ontwerpteam bestaande uit KCAP, Arup, Vogt, Kunst + Herbert |GMP, WES en Drees & Sommer presenteerde de vooruitgang.

De getoonde impressies zijn eerste schetsen. In deze fase gaat het vooral om de stedenbouwkundige opzet. Aanvankelijk werden vier opties onderzocht, die verschilden in de positionering van de belangrijkste Olympische bouwwerken: het stadion, het zwembad, de Olympische Hall en het Olympisch dorp op de "Kleinen Grasbrook". Er wordt een voorkeursvariant gekozen en de plannen worden geleidelijk verder uitgewerkt.

Er wordt bij de plannen onderscheid gemaakt tussen de fase wanneer de Olympische Spelen plaatsvinden, de zogenaamde "Olympic Mode" en de periode erna, "Legacy Mode."

In de gekozen variant bezetten de grote sportstadions drie bestaande landhoofden, zodat ze allen een prominente positie krijgen. Het gebied krijgt zo een duidelijk gezicht vanaf de Elbe, biedt in de toekomst meer mogelijkheden voor exploitatie en de bezoekersstromen worden tijdens de Spelen gescheiden waardoor er geen knelpunten ontstaan.

Onderdeel van het plan is extra infrastructuur voor de enorme stroom bezoekers die naar de Olympische Spelen komt. Behalve tijdelijke bruggen en wegen omvat deze infrastructuur een nieuwe brug over de Noord-Elbe en een metrostation, het eerste ten zuiden van de Elbe.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook