> > Vernieuwing De Kuip door BAM van de baan

Vernieuwing De Kuip door BAM van de baan

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

09-03-2015 - Aannemer BAM en voetbalclub Feyenoord beëindigen de samenwerking voor de vernieuwing van De Kuip.

BAM Bouw en Vastgoed heeft vastgesteld dat het niet mogelijk is om het door het Feyenoord Founders Consortium (BAM, AM en Siemens) ontwikkelde bouwplan voor de nieuwe Kuip (op basis van het door Feyenoord geformuleerde programma van eisen) te realiseren binnen het door Feyenoord vastgestelde maximale bouwbudget van € 206 miljoen. BAM had uitvoering van de plannen begroot op € 215 miljoen (exclusief inflatie).

De plannen voor De Kuip kennen inmiddels een lange geschiedenis. In 2012 werd een plan gepresenteerd voor een geheel nieuw stadion van Volker Wessels en MVSA. Dit plan sneuvelde omdat de gemeente niet garant wilde staan voor een lening om de bouw mogelijk te maken en 'Red de Kuip' streed voor het behoud van het huidige stadion.

Daarna werden door verschillende partijen 7 plannen uitgewerkt die uitgingen van het huidige stadion. In april 2014 hebben de verkenners Wim van Sluis, Hans Vervat en Jos van der Vegt, die onderzoek deden naar de huisvesting van Feyenoord, hun voorkeur uitgesproken voor de variant van Feyenoord Founders Consortium. In de periode april tot en met november 2014 is deze variant verder uitgewerkt. Daarbij bleken de kosten uiteindelijk veel hoger uit te vallen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook