> > Ontwerp Vancouver Art Gallery gepresenteerd

Ontwerp Vancouver Art Gallery gepresenteerd

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

30-09-2015 - Het ontwerp van het Zwitserse architectenbureau Herzog & de Meuron voor de Vancouver Art Gallery is gepresenteerd.

Het 29.000 m² museumgebouw is ontworpen om de groeiende collectie van de Gallery onder te brengen. Het programma omvat 8.000 m² expositieruimte, waarmee de oppervlakte van de tentoonstellingsruimten wordt verdubbeld. Daarnaast wordt een onderwijscentrum met een 350 plaatsen tellend auditorium, een bibliotheek en onderzoekscentrum gerealiseerd.

Het ontwerp van Herzog & de Meuron voor de Vancouver Art Gallery is 70 meter hoog en omvat 7 publiek toegankelijke verdiepingen, plus twee ondergrondse lagen voor berging en parkeren. De onderste verdiepingen zijn het meest transparant, waardoor veel van de activiteiten van de galerij zichtbaar zijn, terwijl de bovenste verdiepingen, met voornamelijk tentoonstellingsruimtes, meer gesloten zijn. Herzog & de Meuron willen hout voor het gebouw gebruiken. Het materiaal is duurzaam en verwijst naar de architectonische geschiedenis van de regio. British Columbia is in de voorhoede van de bouw van grote houten gebouwen, waardoor het een ideale plek is voor een gebouw van dit materiaal.

De bouwkosten bedragen 350 milljoen Canadeese dollars.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook