> > MVRDV ontwerpt multifunctioneel gebouw Zuid-as

MVRDV ontwerpt multifunctioneel gebouw Zuid-as

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

08-10-2015 - De gemeente Amsterdam heeft onlangs OVG Real Estate en MVRDV geselecteerd voor de ontwikkeling van de zogenaamde kavel P15 Ravel aan de Zuid-as.

In het voorjaar van 2015 is hiervoor door de gemeente een selectieprocedure gestart. De kavel ligt aan de oostzijde van de Beethovenstraat tegenover het hoofdkantoor van ABN AMRO en naast het Sportpark Goed Genoeg (AFC). De opgave is de realisatie van een multifunctioneel gebouw met een gemengd programma van kantoren, woningen en voorzieningen en een totaal vloeroppervlak dat ligt tussen de 50.000 m² en 75.000 m².

De gemeente heeft na de beoordeling OVG Real Estate als ontwikkelaar geselecteerd met een ontwerp van MVRDV. Voor het voorzieningenprogramma is reeds een aantal beoogde gebruikers in beeld. De eindgebruiker voor het kantorenprogramma is vastgelegd.

Klaas de Boer, directeur Zuidas, gemeente Amsterdam: “Kavel P15 Ravel ligt op een unieke plek in Zuidas. Het plan van OVG met het ontwerp van MVRDV heeft een gedurfde en eigenzinnige architectonische uitstraling en markeert op krachtige wijze een omslagpunt in de doorontwikkeling van Zuidas naar een gemengd gebied met wonen, werken en voorzieningen. Dit plan vergroot de aantrekkelijkheid van Zuidas.”

Coen van Oostrom, CEO van OVG Real Estate: “Met dit project willen wij een vernieuwend gebouw toevoegen aan een steeds geliefder wordend stadsdeel van Amsterdam. Het gebouw wordt voor een groot gedeelte publiek toegankelijk, waarbij de openbare ruimte letterlijk doorloopt in en over het gebouw. We zijn vereerd om in Zuidas een uniek ontworpen gebouw door Winy Maas te mogen realiseren dat internationaal aanzien zal genieten en lokaal een bijdrage zal leveren aan een hoogwaardig, duurzaam en innovatief woon-, werk- en leefklimaat.”

“De woningen hebben erkers met prachtig uitzicht en ruime balkons met veel beplanting, met de tussenliggende vallei als een soort dorpsbrink,” zegt Winy Maas, architect en medeoprichter van MVRDV. “Wij combineren de kwaliteit van wonen in het groen met de centrale locatie en de spanning van een stedelijke omgeving op deze bijzondere locatie.”

Donderdag 8 oktober hebben Klaas de Boer, directeur Zuid-as, gemeente Amsterdam en Coen van Oostrom, CEO OVG Real Estate de overeenkomst getekend.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook