> > The Sketch wint competitie Marconiplein Eindhoven

The Sketch wint competitie Marconiplein Eindhoven

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

23-10-2015 - Het ontwerp The Sketch is door publiek en jury gekozen als winnaar in een ontwerpprijsvraag voor een woongebouw aan het Eindhovense Marconiplein. Dit werd vandaag bekendgemaakt tijdens de Dutch Design Week.

Twee teams van het Eindhovense architectenbureau van aken architecten (VAA) gingen in opdracht van initiatiefnemer SDK Vastgoed en in samenwerking met designer Maarten Baas de strijd met elkaar aan. Dit leidde tot de inzendingen House-UP!, een organisch gevormd project met ramen in de vorm van huisjes en The Sketch, opgebouwd uit een aantal gekleurde volumes in de vorm van huizen.

De winnaar is gekozen op basis van zo’n 2.200 publieksstemmen en het oordeel van een vakjury onder leiding van trend forecaster Lidewij Edelkoort. De publieksstemmen telden voor twee, de stem van de jury voor vijf.

“De samenwerking met Maarten Baas heeft geleid tot een ontwerp waarin kunst en architectuur versmelten. Het ontwerp combineert het beste van twee werelden: het valt op, is bijzonder, maar tegelijkertijd realiseerbaar en betaalbaar,” zegt Alexandra Predeina, architect bij VAA en voorzitter van het winnende team. Het Marconiplein staat op de vierde plek genoteerd van lelijkste plekken van Nederland. “Onze ambitie was om juist deze plek – letterlijk - op de kaart te zetten: het ontwerp kan niet ontbreken op de ansichtkaart Groeten uit Eindhoven,” zegt Predeina.

Dat twee architectenteams het tegen elkaar opnemen in een ontwerpbattle is voor VAA een nieuw fenomeen. “We werken graag en steeds meer samen met andere disciplines. Het stimuleert ons om buiten de gebaande paden te denken,” zegt Ron de Goeij, directievoorzitter van VAA.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook