> > Ruben Sannen wint promotieprijs De Meester

Ruben Sannen wint promotieprijs De Meester

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

19-11-2015 - De eerste editie van de nieuwe promotieprijs De Meester gaat naar Ruben Sannen gegaan met zijn project Tanah Antara. Gisterenavond, woensdag 18 november, is de prijs uitgereikt in Het Nieuwe Instituut.

Ruben Sannen krijgt een bedrag van 5.000,00 euro. De prijs dient ter bevordering van het werk van de pas afgestudeerde architect. De jury zegt over het winnende project: "Tanah Antara is een consequent en visionair project waarbij op alle schaalniveaus aan de lokale cultuur is gedacht. Met zijn overtuigende, goed onderbouwde presentatie gaat Ruben Sannen in op de realiteit. Hij plaats zichzelf in de maatschappij in plaats van daarboven."

De Avond van De Meester is in leven geroepen door Fleur Groenendijk Foundation in samenwerking met de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Vanuit het idee dat architectuur en stedenbouw disciplines zijn die naast hun academische relevantie toch vooral de maatschappij toebehoren, is er gekozen voor een nieuwe opzet voor het toekennen van de prijs.

De vier genomineerde kandidaten presenteerden hun plannen live voor de jury. De juryleden reageerden ter plekken op de presentatie en kozen aan het einde van de avond een winnaar uit.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook