> > 5 genomineerden voor Bonnema Architectuurprijs

5 genomineerden voor Bonnema Architectuurprijs

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

04-11-2015 - Uit meer dan 60 gebouwen die in de afgelopen twee jaar zijn opgeleverd nomineerde de jury 5 inzendingen voor de Abe Bonnema Architectuurprijs 2015, waarin het begrip ‘dialoog’ op originele, prikkelende en vernieuwende wijze gestalte heeft gekregen.

De nominaties (in willekeurige volgorde) zijn Rozet te Arnhem, Michiel Riedijk (Neutelings Riedijk Architecten), Treebeek Centrum fase 1 te Brunssum van Jo Janssen (Jo Janssen Architecten), Cacaofabriek te Helmond van Ronald Schleurholts (Architectenbureau cepezed), het Nationaal Militair Museum te Soesterberg van Dick van Wageningen (Felix Claus Dick van Wageningen Architecten) en Kaasmakerij De Tijd van Bastiaan Jongerius (Bastiaan Jongerius Architecten).

De projecten zijn genomineerd door de jury met daarin Koen van Velsen, Frans Evers, Marijke Martin, Nynke Rixt Jukema, Edwin Oostmeijer en Marjolijn van Ejg. De winnaar van de Abe Bonnema Architectuurprijs 2015 ontvangt een geldbedrag van 50.000 euro. De bekendmaking en prijsuitreiking vindt plaats op 1 december in het Rijksmuseum.

De prijsuitreiking van de Abe Bonnema Architectuurprijs 2015 vindt plaats op dinsdag 1 december van 13:30 – 17:00 uur in het Rijksmuseum te Amsterdam. Tijdens de prijsuitreiking zullen alle genomineerden hun project toelichten. Tijdens deze bijeenkomst zal ook de Abe Bonnemalezing 2015 worden uitgesproken door Rijksbouwmeester Floris Alkemade.

De tentoonstelling van inzendingen voor de Abe Bonnema Architectuurprijs is van donderdag 3 december 2015 tot en met zondag 3 januari 2016 te bezichtigen in het Fries Museum in Leeuwarden.

Deelname aan de Abe Bonnema Architectuurprijs 2015 staat open voor architecten die zijn ingeschreven in het Architectenregister. De eerstvolgende editie is de Abe Bonnema Prijs voor jonge architecten 2016. Inschrijving is mogelijk vanaf voorjaar 2016.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook