> > NMM winnaar Abe Bonnemaprijs 2015

NMM winnaar Abe Bonnemaprijs 2015

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

01-12-2015 - Dick van Wageningen (Claus van Wageningen architecten) is met het Nationaal Militair Museum in Soesterberg de winnaar van de Abe Bonnema Architectuurprijs 2015.

De winnaar werd vanmiddag bekendgemaakt in het Rijksmuseum door voorzitter van de Abe Bonnema Stichting, Ed Nijpels. Jurylid Frans Evers noemt de winnaar een "krachtig statement en een messcherp meesterwerk." De jury: "Met het museum is een prestatie geleverd van uitzonderlijke, hoogwaardige architectonische kwaliteit, die toekomstige generaties inspireert en internationaal tot voorbeeld strekt." Van Wageningen ontvangt een geldbedrag van 50.000 euro.

Een tentoonstelling van alle inzendingen voor de Abe Bonnema Architectuurprijs is van donderdag 3 december 2015 tot en met zondag 3 januari 2016 te bezichtigen in het Fries Museum in Leeuwarden.

Doel van de Abe Bonnema Architectuurprijs is het stimuleren van de kwaliteit van de architectuur in Nederland. De Architectuurprijs is een initiatief van de ir. Abe Bonnema Stichting. Via deze voorname architectuurprijs wordt het gedachtegoed van de architect ir. Abe Bonnema (1926-2001) in ere gehouden. De Abe Bonnema Architectuurprijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt. De prijs is bestemd voor de architect van een gebouw dat in de afgelopen twee jaar (2013/2014) in Nederland is opgeleverd en dat naar het oordeel van een onafhankelijke, deskundige jury een prestatie is van uitzonderlijke, hoogwaardige architectonische kwaliteit, toekomstige generaties inspireert en tot voorbeeld strekt. In 2013 won het Spaanse architectenduo Cruz y Ortiz de eerste editie van de Abe Bonnema Architectuurprijs met het Nieuwe Rijksmuseum.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook