> > Bouw Fenixlofts in Rotterdam kan starten

Bouw Fenixlofts in Rotterdam kan starten

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

03-12-2015 - De gemeente Rotterdam heeft Fenixloods I verkocht aan Heijmans. Eerder al is de omgevingsvergunning afgegeven en onherroepelijk geworden. Daardoor kan nu worden gestart met de renovatie van het bestaande deel van Fenixloods I en de nieuwbouw van de woningen.

Het ontwerp voor Fenixloods I van Mei architects en planners bestaat uit de bestaande loods, bestemd voor culturele en creatief commerciƫle voorzieningen. In de laag tussen de oud- en nieuwbouw en bovenop de loods komen en 212 loftappartementen in de opbouw. Er komt een inpandige (stallings- en openbare) parkeergarage. In dit ontwerp blijven de karakteristieke industriƫle kenmerken van Fenixloods I behouden.

Het woonaanbod bevat 78 huurwoningen en 134 koopwoningen. Bijzonder in de opzet van de koopwoningen is dat kopers allerlei keuzemogelijkheden hebben in de grootte, indeling en afwerking van hun appartement.

De begane grond van de loods biedt plaats aan winkels en bedrijven die aansluiten bij het huidige culturele, creatieve en culinaire aanbod van het nabijgelegen Deliplein.

Inmiddels zijn gesprekken met bewoners en ondernemers gestart over de toekomstige herinrichting van de Veerlaan en het openbaar gebied rondom Fenix. Voorjaar 2016 zal het ontwerp worden afgerond. Medio 2018 moet het project voltooid zijn.

Het roemruchte Katendrecht maakt sinds 2000 een metamorfose door. Een grootscheepse ruimtelijke en economische herontwikkeling van havengebied naar woon- en werkgebied richt zich op het aantrekken van nieuwe bewoners, ondernemers en bezoekers. De toevoeging van woningen en daarmee de verdere verdichting van Katendrecht komt ten goede van de economische dynamiek en levendigheid van het gebied. Tot de transformatie behoort ook het hergebruik van gebouwen met cultuurhistorische waarde zoals de Fenixloodsen. De loodsen Fenix 1 en 2 liggen aan de Veerlaan tegenover het Deliplein en grenzen aan de noordkant aan de Rijnhaven met uitzicht op de Wilhelminapier.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook