> > Hoogste punt Zaans Medisch Centrum van Mecanoo

Hoogste punt Zaans Medisch Centrum van Mecanoo

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

14-09-2015 - Op donderdag 10 september is officieel het hoogste punt van het nieuwe Zaans Medisch Centrum (ZMC) bereikt.

De vlaggen werden gehesen op het dak van het door Mecanoo architecten uit Delft ontworpen gebouw, ruim een jaar na het slaan van de eerste paal.

Ellen van der Wal, projectarchitect en partner bij Mecanoo: “Nu het hoogste punt bereikt is, zijn de contouren van de bijzonder vormgegeven ‘straat’ die het hele ziekenhuis ontsluit duidelijk zichtbaar. Aan beide uiteinden van deze ‘slagader’ komt een patio te liggen, waardoor daglicht tot in het hart van het ziekenhuis binnenvalt. Het wordt een prettige plek met veel groen.”

Het ZMC is een alliantie aangegaan met BAM Bouw en Techniek en Vitaal ZorgVast, een dochteronderneming van BAM Bouw en Techniek. Binnen deze unieke samenwerking wordt het nieuwe ziekenhuis gerealiseerd, beheerd en de komende 25 jaar onderhouden.

De verwachting is dat het gebouw in september 2016 wordt opgeleverd en in het eerste kwartaal 2017 gereed is voor gebruik.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook