> > Ontwerp slankste woontoren Europa gepresenteerd

Ontwerp slankste woontoren Europa gepresenteerd

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

29-11-2016 - Met de compacte afmetingen en een hoogte van 150 meter, wordt de Baan Toren in Rotterdam de slankste woontoren van Europa.

beelden: Powerhouse Company

De Baan Toren, ontwikkeld door de ontwikkelcombinatie RED Company, Being Development en Martens Bouw, is ontworpen door Powerhouse Company. De toren bestaat uit ongeveer 145 appartementen, variƫrend van compacte en complete lofts voor starters, ruime woningen voor gezinnen, en luxe appartementen.

De woonverdiepingen kenmerken zich door royale ramen met groots uitzicht over Rotterdam. De middelgrote en grote woningen hebben een ruime, beschutte buitenruimte met zicht op de stad. De toren wordt bekroond door penthouse-verdiepingen.

In de vijf meter hoge plint van de Baan Toren komt naast de entree tot de woningen ook een bistro. Deze brengt niet alleen levendigheid in het Baankwartier, maar zal ook take-out verzorgen voor bewoners en omwonenden. Door het open karakter van de plint past deze goed bij de pandsgewijze structuur van de wederopbouwarchitectuur in het gebied. De toren wordt gekenmerkt door de hoge kwaliteit van afwerking. De gevel is van donkergrijs natuursteen met geanodiseerde aluminium kozijnen en in de plint natuurstenen details van travertijn.

De Baan Toren is een nieuw architectonisch icoon voor innovatief wonen in hartje centrum Rotterdam. Het project is gisteren voor het eerst aan omwonenden gepresenteerd en wordt in de komende tijd verder uitgewerkt. Verwachte start bouw is in 2017.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook