> > Start bouw toren Powerhouse Company

Start bouw toren Powerhouse Company

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

16-12-2015 - Op 15 december startte de bouw van de eerste toren van Powerhouse Company. De Amstel Tower, ontworpen door Powerhouse Company en ontwikkeld door Provast, wordt een mixed-use wolkenkrabber van 100 meter hoog in Amsterdam.

De Amstel Tower is gesitueerd in het zuidoosten van Amsterdam, aan de Amstel en direct naast het Amstelstation. Het gebouw van 27.000 m² bestaat uit drie delen: de ranke toren, een middelhoge plint en een parkeergarage met winkels. De toren bevat 192 appartementen en een hotel met 186 kamers gerund door de Meininger Group. Onder de nieuwe naastgelegen busterminal komt een parkeergarage en 150 m² winkelruimte.

Het ontwerp van de Amstel Tower wordt gekarakteriseerd door de bijzondere vorm die het gebouw zijn unieke slankheid geeft en de repeterende, volledig rondom lopende overstekken op elke verdieping, die geïnspireerd zijn op de bestaande luifel van het naastgelegen iconische Amstelstation. De overstekken zorgen voor harmonie tussen de verschillende onderdelen van het ontwerp, reduceren de hoeveelheid geluid van het treinverkeer, voorzien de appartementen van comfortabele buitenruimte en verbeteren het windklimaat van de publieke ruimte. De compacte appartementen verkrijgen hun ruimtelijkheid door een open, loft-achtige plattegrond en de toepassing van schuifdeuren tussen de leefruimtes. Door de glazen terrasdeuren en verdiepingshoge ramen wordt daglichttoetreding geoptimaliseerd en bieden de woningen een fantastisch uitzicht over Amsterdam.

De Amstel Tower moet als aanjager dienen om een positieve impuls aan de omgeving te geven, door aantrekkelijke stadsappartementen en een dynamische publieke ruimte te bieden aan de bewoners. Het is de eerste ontwikkeling in de transformatie van het Amstelkwartier en een verrijking van de skyline van Amsterdam. De oplevering wordt verwacht in december 2017.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook