> > Plannen voor twee torens in Amsterdam-Noord

Plannen voor twee torens in Amsterdam-Noord

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

30-09-2014 - Vandaag zijn de plannen voor twee torens in Amsterdam-Noord gepresenteerd. Team V Architectuur ontwerpt de torens met een hotel en woningen die worden gerealiseerd naast het EYE Filminstituut en A'DAM Toren op Overhoeks.

Het hotel wordt geëxploiteerd door de Duitse hotelketen Maritim Group. In het tweede gebouw komt een woontoren met een breed scala aan appartementen van diverse afmetingen inclusief penthouses, ruime familieappartementen, startersappartementen en serviced apartments. Het project omvat 70.000 vierkante meter vloeroppervlak en wordt ontwikkeld door de Oostenrijkse projectontwikkelaar IES. De oplevering wordt in 2018 verwacht. Team V Architectuur werkt aan het voorlopig ontwerp en verwacht dit komend halfjaar af te ronden.

Het viersterren hotel wordt 52.000 vierkante meter groot, krijgt 600 hotelkamers, meerdere congreszalen waaronder een voor 2.300 gasten en één voor 1.300 gasten. Daarmee wordt het een van de grootste congreshotels van Europa.

Met 23.000 vierkante meter, biedt de woontoren een breed scala aan appartementen van diverse afmetingen inclusief penthouses, ruime familieappartementen, startersappartementen en serviced apartments. In totaal komen er ongeveer 220 appartementen. Onderdeel van de woontoren zijn diverse bars en restaurants, waaronder een skybar met uitzicht over de stad en een wellness- en fitnesscentrum.

De torens worden gerealiseerd in een zone die is bestemd voor hoogbouw. Ook UNStudio ontwierp een toren voor dit gebied. De ontwikkeling lag stil door de crisis in de vastgoedsector. Deze plannen bedreigden bovendien de plaatsing van de Amsterdamse grachtengordel op de Werelderfgoedlijst.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook