> > KCAP presenteert ontwerp The Spot in Amersfoort

KCAP presenteert ontwerp The Spot in Amersfoort

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

06-12-2016 - KCAP Architects&Planners en Profund Vastgoedontwikkeling presenteren vandaag het ontwerp voor ‘The Spot’ in Amersfoort; een markant woongebouw met veertig luxe appartementen en kantoorruimtes.

beelden: KCAP

Het is de locatie van The Spot die om een uitzonderlijk ontwerp vroeg. De kavel bevindt zich op het snijpunt van de belangrijke verkeerroutes van de stad en was van oudsher de belangrijkste ontmoetingsplek voor handelsreizigers. De geschiedenis vormde de basis voor het ontwerp van een markant gebouw dat die plek markeert en een ankerpunt vormt richting het centrum van Amersfoort. Het gebouw geeft de stad en zijn bezoekers daarmee een baken, zonder de karakteristieke gebouwen uit de omgeving uit het oog te verliezen. De historische binnenstad van Amersfoort is vanzelfsprekend gekoesterd, net als de Onze Lieve Vrouwetoren als onbetwist stadsicoon. Tegelijkertijd is Amersfoort hard op weg om een stad van formaat te worden en daar past een architectonisch markeringspunt bij; precies de functie die de plek vroeger ook had.

In opdracht van Profund Vastgoedontwikkeling heeft KCAP een ontwerp gemaakt dat meerwaarde biedt aan de gehele omgeving. Kenmerkend is de openheid van het gebouw om een groene verbinding te leggen met het stadscentrum en het nieuw aan te leggen Zonnehof park. Bovendien wordt met het gebouw slechts 20% van het kavel bebouwd. Daardoor krijgt de stad 80% aan publieke ruimte terug én blijft de Onze Lieve Vrouwetoren in volle glorie zichtbaar. De stapeling van de appartementen is zo ontworpen, dat elke zijde van het gebouw een ander aanzicht biedt. De circa veertig appartementen krijgen een loft-achtig uiterlijk met aandacht voor ruimtelijkheid, oriëntatie en kwaliteit door de dubbelhoge ruimtes, de grote balkons en het uitzicht. In het hart van het gebouw komen kantoorruimtes met een groot ‘stadsbalkon’. Ook het groen op de balkons van de appartementen wordt ontworpen om het groene karakter van de plint te versterken.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook