> > Groosman wint tender seniorencomplex Wassenaar

Groosman wint tender seniorencomplex Wassenaar

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

08-04-2016 - Groosman heeft met Waaijer Projectrealisatie en BAM Woningbouw de tender voor een seniorencomplex op de voormalige Sterrenbadlocatie aan de Generaal Winkelmanlaan in Wassenaar gewonnen.

beeld: Groosman

De ontwikkeling betreft een energieneutraal wooncomplex voor (vitale) senioren. De appartementen zijn voorzien van een royaal terras, een ruime en lichte woonkamer, ten minste 3 slaapkamers en 2 badkamers.

Wonen in Wassenaar is wonen in het groen. Daarnaast kenmerkt Wassenaar zich door woningen / gebouwen, waarin een duidelijke verdeling zichtbaar is. Het ontwerp van Groosman speelt op beide typisch Wassenaarse kenmerken in. Royale terrassen zijn in de gevel geïntegreerd, waardoor er een geleding ontstaat die de architectonische eenheid van de losse woning zichtbaar maakt. De gehoekte gevel geeft ruimte om een groene gevel te realiseren die zorgt voor privacy van bewoners. Hierdoor ontstaat er een duidelijke eenheid in het totaalbeeld van de verschillende woningtypes.

De schaal van het ontwerp sluit aan bij de directe omgeving, het zwembad en de gebouwen aan het Zanderijpad. De schakering en de kleine architectonische eenheid refereert aan de gekartelde gevel van de Burcht en de kleinere schaal van de woningen aan Zanderijlaan.

De gevel is opgebouwd uit architectonisch beton, strakke aluminium puien en warme baksteen invullingen met groen massa’s die meedoen in de architectuur. De structuur van de gevel wordt gematerialiseerd met zware lijnen die op de hoeken worden omgevouwen. De invulling daartussen is met (Wassenaars eigen) baksteen uitgevoerd. De bakstenen plantenbakken steken uit de gevel en accentueren de horizontale lijnen van het gebouw. De groene gevel geeft het gebouw van zowel buitenaf als binnenuit een landschappelijk karakter dat goed bij Wassenaar past.

Het ontwerp wordt in een co-design traject, met omwonenden, toekomstige bewoners en andere belanghebbenden verder uitgewerkt.

Groosman werkt voor dit project samen met met LAP Landscape & Urban Design en House of Green voor het ontwerp van de openbare ruimte, binnentuin en de structurele beplanting op het balkon.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook