> > Nieuwe architectuurboeken

Nieuwe architectuurboeken

10-05-2004 - Een overzicht van nieuw te verschijnen architectuurboeken.

In het nieuwe jaarboek staan wederom een selectie van afgelopen jaar gerealiseerde projecten centraal. Er worden projecten besproken van 2012 Architecten, de Architecten Cie., Wiel Arets, Borren Staalenhoef, Cepezed, Claus en Kaan, Karelse van der Meer, KCAP, MVRDV, Neutelings Riedijk, NL Architects, OMA, Onix, Christian Rapp, Soeters Van Eldonk Ponec, Joost Swarte/Mecanoo en Ren├ę van Zuuk.

Er zijn in april monografie├źn van Jo Coenen en Van Herk en de Kleijn verschenen. Jo Coenen - Van stedebouw naar architectonisch detail bestaat uit zes gesprekken over centrale thema's in zijn werk en een presentatie van vijftig projecten inclusief referentiebeelden en citaten. In Van Herk en De Kleijn 1973-2003 - Tools and Architecture worden de projectbeschrijvingen van Hans Ibelings aangevuld met toelichtingen van Arne van Herk en Sabien de Kleijn en een voorwoord van landschapsarchitect Adriaan Geuze.

Bij de New Yorkse uitgever Phaidon zal in juli het boek False Flat (Why Dutch design is so good) verschijnen. Dit boek van 400 bladzijden geeft met ruim 1.000 afbeeldingen een recent overzicht van Nederlandse architectuur, stedenbouw, industrieel en grafisch ontwerp. Er wordt werk van onder meer Rem Koolhaas, MVRDV, Ben van Berkel & Caroline Bos, Marcel Wanders, Petra Blaisse en Jop van Bennekom gepresenteerd. Redacteuren zijn Aaron Betsky en Adam Eeuwens.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook