> > Woning MVRDV in Engeland voltooid

Woning MVRDV in Engeland voltooid

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

07-09-2010 - Het door MVRDV ontworpen vakantiehuis op het Engelse platteland voor Living Architecture is voltooid. MVRDV werkte voor dit project samen met Mole Architects en Studio Makkink & Bey (interieur).

Beelden van boven naar beneden de woningontwerpen van MVRDV (The balancing barn), Peter Zumthor (A Secular Retreat), Nord Architecture (The Shingle House) en Jarmund/Vigsnæs Architects (The Dune House).

The balancing barn van MVRDV is 30 meter lang en 5,5 meter breed. De balkvormige woning kraagt voor de helft uit. Hierdoor hebben de bewoners een riant uitzicht. De constructie balanceert op een betonnen kelder onder het midden van de woning waarbij het grondgebonden deel in zwaarder materiaal is uitgevoerd dan het overhangende gedeelte. De lange zijden van de woningen liggen achter de vele bomen zodat zowel in als om de woning privacy geboden worden. De gevel is bekleed met metalen leien.

Bij de entree bevindt zich de woonkamer. De vier tweepersoonsslaapkamers met elk een eigen badkamer liggen midden in de woningen. Hier is ook een verborgen trap die toegang biedt tot de onder het gebouw liggende tuin. In de uiterste punt van het overhangende deel van de woning bevindt zich de woonkamer met rondom ramen, ook in het plafond en de vloer. Door de schuiframen over de volle hoogte en de daklichten door de gehele woning staat de bewoner voortdurend in direct contact met de natuur.

Het huis staat in de buurt van de historische plaatsen Walberswick en Aldeburgh in Suffolk. Het ligt aan de rand van een natuurreservaat.

Living Architecture is een Britse organisatie die zich inzet voor bijzondere architectuur en architectuur als beleving. De organisatie is opgericht door de Zwitserse schrijver en filosoof Alain de Botton De huizen in de omgeving worden ook in opdracht van Living Architecture gebouwd. Hiervoor gaf de organisatie opdracht aan Peter Zumthor, Jarmund/Vigsnæs Architects, Nord Architecture en Hopkins Architects.

De woningen zijn te huur. The Balancing barn is beschikbaar vanaf oktober en heeft 8 slaapplaatsen.

Informatie: Balancing Barn / Opdrachtgever: Living Architecture / Ontwerp: MVRDV, Winy Maas, Jacob van Rijs en Nathalie de Vries met Frans de Witte en Gijs Rikken / Co-architect: Mole architects / Landschap: The Landscape Partnership / Constructeur: Jane Wernick associates / Interieur: Studio Makkink & Bey Oppervlakte: 210 m² / Ontwerp - oplevering: 2007 - 2010.

Recent Architectuur Nieuws

(21-03-2017) - Open Toren Dag in Amsterdam

(20-02-2017) - Architectuur van de Lage Landen in het DAM

(13-01-2017) - Recensie: Rotterdam woont

(23-12-2016) - Expositie ontwerpen Sluishuis bij ARCAM

(23-12-2016) - Nominaties Mies van der Rohe Award 2017

(28-11-2016) - BIG / BARCODE wint competitie Sluishuis

(28-10-2016) - Expositie over architecten Schoemaker in Bronbeek

(19-01-2016) - Nieuw onderwijslandgoed voor Revius Lyceum Doorn

(19-01-2016) - Financiering Collectiegebouw Boijmans rond

(19-01-2016) - Broers Rietveld lid van Akademie van Kunsten

(12-01-2016) - Kraaijvanger ontwerpt kantoor Rabobank Gouwestreek

© Architectuur.ORG - 1999 - 2017 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook