> > Start nieuwbouw Erasmus Medisch Centrum

Start nieuwbouw Erasmus Medisch Centrum

14-10-2009 - Het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam bouwt aan de toekomst. Het voorbereidende werk is in volle gang. Op vrijdag 16 oktober gaat de nieuwbouw officieel van start en wordt symbolisch de eerste paal geslagen van het toekomstbestendige universitair medisch centrum van de 21ste eeuw.

De komende acht jaar zal de nieuwbouw worden gerealiseerd op de bestaande locatie, midden in Rotterdam. In december wordt begonnen met de heiwerkzaamheden. De oplevering is gepland in het voorjaar van 2017. Met een bruto vloeroppervlak van 185.000 m┬▓ is het Erasmus MC een van de grootste projecten voor EGM architecten, waar gedurende 15 jaar zo'n 10 tot 15 medewerkers aan werken. Qua omvang is dit project vergelijkbaar met de nieuwbouw van het UMC Utrecht, eveneens een project van de hand van EGM architecten. Het Erasmus MC-Daniel den Hoed, nu nog gevestigd in Rotterdam-Zuid, wordt ook in de nieuwbouw ondergebracht.

Op zaterdag 17 oktober wordt van 11:00 tot 15.30 uur een buurtfeest gehouden voor omwonenden, medewerkers en hun familie en andere geïnteresseerden. Er zijn rondleidingen door het Erasmus MC, de Museumparkgarage en Hoboken en presentaties over de nieuwbouw. Het feest is gratis toegankelijk en wordt gehouden op het bouwterrein (hoek Wytemaweg-Zimmermanweg).

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook