> > ADHD over Haagse Spuiplein

ADHD over Haagse Spuiplein

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

21-01-2010 - BNA Kring Haaglanden, Haags Architectuur Café (HaAC), Het Nutshuis en Stroom Den Haag starten dit jaar een gezamenlijk debat-programma onder de titel ADHD (Actueel Den Haag Debat). Hier worden de laatste ontwikkelingen in de Haagse stedenbouw en architectuur bespreekbaar gemaakt. Op de eerste avond staan de sloop- en nieuwbouwplannen voor het Spuiplein centraal.

De bebouwing uit de jaren tachtig aan het Spuiplein in Den Haag: het Lucent Danstheater, een ontwerp van het Office for Metropolitan Architecture en de Anton Philipszaal, een ontwerp van Van Mourik Vermeulen. Foto's door Bart van Hoek.

De gemeente Den Haag wil op de plek van het huidige Spuiplein en de Dr Anton Philipszaal | Lucent Danstheater het Internationaal Cultuurforum Spui realiseren. Het ambitieuze plan maakt onderdeel uit van het programma waarmee Den Haag in 2018 culturele hoofdstad van Europa hoopt te worden. Wat betekent het Cultuurforum voor het stedelijk programma en ontwerp van het Spuiplein?

De avond start met een interview met Marieke Bolle (wethouder Cultuur en Financiën, gemeente Den Haag) waarin zij de ambities van de gemeente zal toelichten. Vervolgens drie presentaties Ellen van Loon (OMA) presenteert de visie 'Spui Culture Core' die OMA in opdracht van de gemeente Den Haag maakte, Arjan Hebly (Hebly Theunissen Architecten) presenteert zijn studie naar de stedenbouwkundige geschiedenis van het plein en Hans Kuiper (hoofd stedenbouw gemeente Den Haag) presenteert de ambitie van de gemeente.

Daarna opent Bert van Meggelen het debat waaraan onder andere Peter Drijver (architect, SCALA architecten) en Bas Ackerman (filmmaker, creatief directeur Shoot Me Film Festival). De avond wordt afgesloten met een column van Steven van Lummel (Haagse Skate Unie en PIP Den Haag).

Het debat is op maandag 25 januari 2010 om 20:00 uur in het Lucent Danstheater aan het Spuiplein 150 te Den Haag. De toegang is gratis

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook