> > Start bouw grootste theater in Azië

Start bouw grootste theater in Azië

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

07-04-2010 - Vandaag gaf President Ma Ying-jeou van Taiwan het startsein voor de bouw van het Wei-Wu-Ying Center for the Arts in Kaohsiung. Het centrum, ontworpen door Francine Houben van Mecanoo architecten, wordt met 141.000 m² het grootste theatercomplex van Azië.

Het theatercomplex krijgt een concertzaal (2000 stoelen), een operahuis (2250 stoelen), een theaterzaal (1250 stoelen), een kleine concertzaal (500 stoelen), een bibliotheek en muziek- en dansstudio’s. Het Wei-Wu-Ying Center for the Arts wordt het nieuwe icoon van de metropool Kaohsiung met 2,7 miljoen inwoners. Het project markeert de omslag van de havenstad in een moderne, culturele stad en betekent de grootste investering in kunst en cultuur door de Taiwanese regering in de laatste twee decennia.

Het Wei-Wu-Ying Center for the Arts ligt in het het Wei-Wu-Ying Park, de groene long van Kaohsiung. Belangrijke inspiratiebron voor het ontwerp zijn de eeuwenoude Banyanbomen op de locatie met hun brede bladerkronen. Het grote dak creëert een informele publieke ruimte met passages en openingen waar de tropische wind vrijelijk door heen kan waaien en de bewoners van de stad kunnen flaneren, tai chi beoefenen, mediteren of relaxen. Waar het dak de grond raakt wordt het gebouw een openluchttheater dat plaats biedt aan duizenden bezoekers, met het park als decor. Het park met haar lichte glooiingen, valleien, waterpartijen en intieme openbare ruimtes vormt een natuurlijke voortzetting van het gebouw.

De oplevering van het theatercomplex wordt verwacht in 2013.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook