> > Aankondiging "Gebouwen van het Plastische Getal"

Aankondiging "Gebouwen van het Plastische Getal"

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

03-06-2009 - Architectuurpublicisten Hilde de Haan en Ids Haagsma werken aan een nieuw boek over de Bossche School, de architectuurstroming die na de Tweede Wereldoorlog in het katholieke Zuid-Nederland ontstond. "Gebouwen van het Plastische Getal" gaat uit twee delen bestaan: een lexicon en een gids. Het boek wordt eind 2009 verwacht.

Enkele beelden van de eind dit jaar te verschijnen publicatie.

Het lexicon bouwt voort op hun boek "Plastisch Lexicon" uit 1996 waarin op alfabetische volgorde de belangrijkste begrippen, gebeurtenissen, personages en bouwwerken rond de architectuurtheorie van dom Hans van der Laan in kaart werden gebracht. Niet alleen is de inhoud ervan geactualiseerd, ook het aantal ingangen is uitgebreid. Zo wordt nu ook diepgaand aandacht besteed aan de kleuren van Wim van Hooff, de wiskundige achtergronden van het Plastische Getal en worden nieuwe inzichten behandeld.

Daarnaast krijgt het boek een gids met zo'n 75 gebouwen die volgens de opvattingen van Dom Hans Van der Laan (1904-1991) zijn gerealiseerd. Naast gebouwen van Van der Laan wordt er ook werk van de andere Bossche School architecten opgenomen. Daarnaast komen ontwerpers die een eigen interpretatie aan de theorie van Van der Laan geven, aan bod. De projecten in gids worden chronologisch geordend. De gids krijgt kaarten, registers en een overzicht van architecten uit de hele wereld met werken die zijn geïnspireerd op de inzichten van Van der Laan.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook