> > Nieuwe entree Maritiem Museum Rotterdam

Nieuwe entree Maritiem Museum Rotterdam

09-08-2010 - De entreehal van het Maritiem Museum in Rotterdam heeft een complete metamorfose ondergaan naar het idee van interieur architect Ramin Visch.

Oorspronkelijk is het museum een ontwerp van architect Wim Quist. Het werd in 1985 in gebruik genomen. Zowel Quist als Visch hebben zich laten inspireren door de scheepsbouw. In het ontwerp van Visch is dit te zien in details van deuren, plafonds en schilderwerk.

Het Maritiem Museum wil zich in de toekomst niet alleen presenteren als museum, maar ook als ontmoetingsplaats en culturele plek in het centrum van Rotterdam. Een goede sfeer en een uitnodigende entree zijn hiervoor van groot belang. De nieuwe entreehal is kleurrijk aangekleed met een oranjerode stalen constructie, als een uitnodigende loper.

Architect Wim Quist liet zich voor het maritieme gevoel van het gebouw vooral inspireren door de geometrische vormen en zichtbare constructies van schepen. Ook interieurarchitect Ramin Visch laat zich inspireren door de scheepsbouw, maar zoekt het vooral in de details: imposante stalen oppervlaktes, ruw beschilderd en grof gelast. Details waarmee de rode loper een maritieme uitstraling krijgt.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook