> > Atelier PRO wint interieur gemeentehuis Zeist

Atelier PRO wint interieur gemeentehuis Zeist

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

13-08-2010 - Atelier PRO heeft met een Europese aanbesteding de opdracht voor het inrichtingsplan gemeentehuis Zeist binnengehaald. In de strijd tussen de vijf overgebleven architecten behaalde atelier PRO de hoogste score.

De huisvesting van de gemeente Zeist wordt vanuit meerdere locaties samengevoegd om de gemeentelijke huisvesting te concentreren. Deze nieuwe werkomgeving wordt ingericht volgens de principes van "Het Nieuwe Werken". Als onderdeel daarvan worden de flexibele werkplekken geïntroduceerd. Tevens wordt de publieke taak ingericht op de toekomst met als visie 'De gemeente heeft antwoord'. Deze ontwikkelingen hebben gevolgen voor de indeling van het gebouw, de inrichting, het meubilair en ook voor de cultuur bij de gemeente.

Het plan omvat een monumentaal raadhuis waarin de oude raadzaal een nieuwe meervoudige functie krijgt en een bestaande jaren 80 uitbreiding die voor een groot deel de kantoorruimten van de gemeente gaat huisvesten. Tussen het oude raadhuis en het bestaande gebouw wordt door architectenbureau RAU een nieuw gebouw verwezenlijkt. Dorte Kristensen en Tamara van Spronsen van Atelier PRO ontwerpen ook het interieur van dit 3.000 m┬▓ grote gebouw waar de publieke taken van de gemeente worden onder gebracht.

Belangrijke onderdelen van het inrichtingsplan zijn: de hybride werkplek, duurzaamheid in alle vormen en het inpassen binnen oud- en nieuwbouw.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook