> > Opening Studentenhuisvesting Laakhaven

Opening Studentenhuisvesting Laakhaven

26-06-2003 - De "Strip" van de Haagse Hogeschool heeft zijn uitbreiding gekregen met een ronde studententoren.

In het stedenbouwkundig plan Laakhaven Hollands Spoor van Atelier PRO te Den Haag was in het verlengde van de "Strip" een uitbreiding voorzien aangevuld met een toren. Deze was bestemd voor kantoren en uitbreiding van de Haagse Hogeschool. In 1998 werd PRO door de studentenhuisvester DUWO en de Wassenaarsche Bouwstichting gevraagd de mogelijkheid te onderzoeken voor een studentenhuisvesting in plaats van kantoren. Nu, vijf jaar, is de rode ronde toren voltooid.

Het gebouw dat 309 studenten van de Haagse Hogeschool de komende jaren woonruimte zal bieden bestaat uit twee delen. De verlengde strip met 106 en de toren met 203 wooneenheden. Op de verdiepingen in de oksel tussen strip en toren liggen multifunctionele ruimten.

De toren, met een diameter van 25 meter, heeft een dubbelhoge begane grond. Op de eerste verdieping liggen een beheerdersruimte en een gemeenschappelijke wasserette. De indeling van de toren is per verdieping verschillend. De onderste drie verdiepingen bevatten eenheden zonder gemeenschappelijke ruimtes. Daarboven heeft elke verdieping 11 wooneenheden en een gemeenschappelijke ruimte. Op de negentiende verdieping liggen 8 duowoningen. En op de twintigste bevinden zich een aantal maisonnettes met daarboven het gemeenschappelijke dakterras. Het terras is beschut omdat de gemetselde gevel doorloopt. De ruime kijksleuven hebben uitzicht op zee. Op de begane grond is aan de noordwest kant een gemeenschappelijk terras voorzien. Ook ligt er een ruime inpandige fietsenstalling. De constructie is zo opgezet dat twee wooneenheden in de toekomst samengevoegd kunnen worden.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook