> > Francine Houben lid Akademie Der Künste Berlijn

Francine Houben lid Akademie Der Künste Berlijn

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

25-11-2010 - Architect en directeur van Mecanoo, Francine Houben, is benoemd als lid van de Akademie Der Künste in Berlijn, afdeling architectuur. Met deze benoeming wil de Akademie Francine Houben eren voor haar verdiensten op het gebied van architectuur.

Naast Francine Houben kent de prestigieuze kunstinstelling slechts drie andere Nederlandse leden, schrijver Cees Nooteboom, architect Herman Hertzberger en kunstenaar Armando. Overige bekende leden van het Duitse instituut zijn onder anderen Günter Grass, Wim Wenders en Rebecca Saunders.

De Akademie der Künste in Berlijn is opgericht in 1696 en is één van de oudste culturele instellingen van Europa. Het instituut vertegenwoordigt Duitsland op het gebied van kunst en cultuur en levert een belangrijke bijdrage aan de bevordering en het behoud ervan. Naast architecten benoemt de Akademie ook leden op het gebied van de visuele kunsten, muziek, film en literatuur. Nieuwe leden worden door middel van een geheime voordracht genomineerd. Het lidmaatschap is voor het leven.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook