> > Start nieuwbouw campus Universiteit Eindhoven

Start nieuwbouw campus Universiteit Eindhoven

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

01-12-2010 - De campus van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) krijgt voor 55 miljoen euro een nieuw hart naar ontwerp van Joost Ector. Vandaag is het startsein voor de bouw gegeven.

Het nieuwe gebouw wordt de ontmoetingsplaats wordt voor studenten, medewerkers, onderzoekers en bezoekers. Het meet ruim 25.000 m² en biedt huisvesting aan de universiteitsbibliotheek en 900 studieplekken voor studenten. Boven een deel van de grote overdekte hal en het gebouw voor centrale studentenvoorzieningen komt een gebouw van vijf verdiepingen voor de faculteit Wiskunde en Informatica. Het ontwerp is van architect ir. Joost Ector van Ector Hoogstad Architecten en wordt gerealiseerd door bouwbedrijf Hurks, Imtech installatietechniek, gevelbouwer Oskomera en Hevo bouwmanagement. De directievoering vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de Dienst Huisvesting van de universiteit.

In het nieuwe gebouw wordt de faculteit Wiskunde en Informatica gevestigd. De universiteitsbibliotheek krijgt ook een centrale plaats. De ontmoetingsfunctie wordt nog eens extra benadrukt door een grand café en een grote overdekte hal, aldus het College van Bestuur van de TU/e. Het nieuwe gebouw zal zomer 2012 worden opgeleverd.

Campus 2020 is het huisvestingsplan van de TU/e op het terrein waar de universiteit in 1956 gestart is. De universiteit telt negen faculteiten met in totaal 7.000 studenten en 3.000 medewerkers. Campus 2020 zal de komende tien jaar gerealiseerd worden. De totale investering bedraagt zo'n 250 miljoen euro. Campus 2020 past in de ontwikkeling van het TU/e-terrein naar een Science Park, waarin ook permanente huisvesting voor studenten moet komen en waar researchbedrijven gevestigd kunnen worden.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook