> > Voortgang bouw Nieuwe Rijksmuseum

Voortgang bouw Nieuwe Rijksmuseum

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

22-12-2010 - Het Hoofdgebouw van het Nieuwe Rijksmuseum zal naar verwachting begin 2012 worden opgeleverd. De vertraging komt door ondergrondse objecten die zijn aangetroffen bij de bouw. Door een marge in de planning staat de opening van het museum nog steeds gepland voor de eerste helft van 2013.

De kosten voor het Nieuwe Rijksmuseum zullen wel oplopen naar 375 miljoen euro, dit was oorspronkelijk 366 miljoen euro.

De ondergrondse werkzaamheden zijn nagenoeg voltooid en worden in december 2010 afgerond. Voor het Aziatisch Paviljoen en het Studiecentrum is de ruwbouw nu in uitvoering.

In het hoofdgebouw is het leidingwerk in de vloeren gereed en is het leidingwerk in wanden en plafonds in volle gang. De werkzaamheden aan de glazen kappen, de beglazing en de gevels zijn zo goed als gereed. In de grote open binnenhoven zijn de steigers weggehaald en is begonnen met het monteren van de kroonluchters. Grote delen van de buitengevels zijn inmiddels hersteld, schoongemaakt en steigervrij.

De restauratie van Villa en Teekenschool, de hoofdroute door het museum en de inrichting met plaatsing van de (kunst)objecten wordt wel binnen budget gerealiseerd.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook