> > Heijmans bouwt spoorbruggen en fly-over Den Bosch

Heijmans bouwt spoorbruggen en fly-over Den Bosch

20-12-2010 - ProRail heeft het contract voor de realisatie van de onderbouw van het project 'Sporen in Den Bosch' aan Heijmans gegund. Beide partijen zullen woensdag 22 december de overeenkomst ondertekenen. Met het project is een omzet van circa € 26 miljoen gemoeid.

Heijmans kreeg de opdracht doordat het de beste Design en Construct-aanbieding wist te maken, met een goed doordachte fasering, een sterk verkorte bouwtijd en een innovatieve bouwmethode. Met als resultaat voor ProRail een snellere oplossing van het bestaande knelpunt, minder hinder tijdens de bouw en minder bijkomende kosten voor tijdelijke voorzieningen.

Het project 'Sporen in Den Bosch' bestaat uit een ongelijkvloerse kruising aan de noordzijde van het station van 's-Hertogenbosch, zodat de treinen vanuit Utrecht en Nijmegen richting Den Bosch elkaar ongehinderd kunnen kruisen. Daarnaast wordt de spoorbrug over de Dieze uitgebreid van 2 naar 4 sporen. Heijmans ontwerpt en bouwt een enkelsporige fly-over van circa 330 meter, een enkelsporige brug over de Dieze van circa 150 meter en vervangt de bestaande dubbelsporige brug over de Dieze. In januari 2011 wordt gestart met het ontwerp. De oplevering staat gepland voor 1 juli 2013.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook