> > Recensie: Stills Wiel Arets

Recensie: Stills Wiel Arets

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

09-01-2011 - In het Schunck Glaspaleis in Heerlen is de uitgebreide expositie Stills over het werk van architect Wiel Arets te zien. Tegelijk is bij Uitgeverij 010 het boek Stills - Wiel Arets, A Timeline of Ideas, Articles & Interviews verschenen.

Beelden uit Stills met de Hoge Heeren in Rotterdam en het Jellyfish House in Marbella.

De expositie in de kelder van het Glaspaleis toont op chronologische volgorde beelden van Arets werk. Wat hier bij opvalt is het toenemende aantal opdrachten de laatste jaren. In een hoek van de ruimte staan een groot aantal abstracte, uit wit kunststof gemaakte, maquettes. Enkele belangrijke projecten worden verder toegelicht middels een film en presentatieboekje.

Het boek Stills sluit naadloos aan op de expositie. Geheel in stijl met deze expositie zijn de artikelen van en over Arets, vele interviews en enkele projectbeschrijvingen chronologisch op jaar geordend. Zo zijn is de in 1992 bij Uitgeverij 010 gepubliceerde tekst van Wiel Arets "An albasten skin" en de recente lezing "A Wonderful World" opgenomen. Het meer dan 600 pagina's tellende boek is aangevuld met enkele zwart-wit foto's van gerealiseerd werk.

Bij lezen van Stills kom je bijvoorbeeld meer te weten over Arets interesse in de Japanse architect Tadao Ando, de Limburgse architect Peutz en Villa Malaparte in Capri van Adalberto Librera.

Stills is een waardevolle aanvulling op de tentoonstelling in Heerlen. Met het boek kan je je verder verdiepen in de inspiratiebronnen en ideeën van Wiel Arets.

Informatie: Stills - Wiel Arets, A Timeline of Ideas, Articles & Interviews 1982-2010 / Redactie: Roemer van Toorn / Vormgeving: Mainstudio / Engelstalig / 632 pagina's / Afmetingen: 240 x 170 mm / paperback / Uitgever: 010 Publishers / Prijs € 34.50 / ISBN: 978 90 6450 764 9

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook