> > Ronald McDonald Huiskamer Utrecht voltooid

Ronald McDonald Huiskamer Utrecht voltooid

28-01-2011 - De door EGM Architecten ontworpen Ronald McDonald Huiskamer bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht is voltooid.

Foto's door Evert van Reijswoud.

De Huiskamer is door EGM vormgegeven als boomhut, een huis met puntdak. De onregelmatige plattegrond dankt het gebouw aan de positie van de kolommen in de ondergelegen hal. De noordgevel kijkt uit over de binnentuin van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. De gevel is volledig van glas, gevat in robuuste houten kozijnen.

De Ronald McDonald Huiskamer is compact van opzet. Zowel de begane grond als de verdieping zijn verdeeld in een rustig gedeelte met een aparte familiekamer en leeshoek, en een actief gedeelte met een keuken en een eettafel.

De boomhut heeft een eigen warme en huiselijke sfeer. Ze biedt alle bezoekers de mogelijkheid om even uit de medische wereld te stappen en tot rust te komen in een aangename omgeving. De Ronald McDonald Huiskamer levert op deze wijze een bijdrage aan een prettig verblijf in het ziekenhuis en hopelijk aan een voorspoedig herstel.

Projectinformatie: Ronald McDonald Huiskamer Wilhelmina Kinderziekenhuis, Utrecht / Opdrachtgever: Ronald McDonald Kinderfonds / Architect: ir. Mario Hendrikx, ir. Gijs Raggers van EGM architecten / Projectmanagement: Stevens en van Dijck, Amersfoort / Constructeur: Aronsohn, Rotterdam / Aannemer: Van den Engel, Maarssen / Oplevering: januari 2011 / Brutovloeroppervlak: 250 m²

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook