> > BAM verwerft Belgische spoorbouwer

BAM verwerft Belgische spoorbouwer

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

09-02-2011 - Koninklijke BAM Groep heeft de aandelen verworven van Carmans Spoorwerken te Alken in Belgisch Limburg. De aandelen waren in eigendom van het management.

Carmans Spoorwerken is sinds 1982 gespecialiseerd in aanleg van spoor en bijhorende randwerken, met name in Vlaanderen. De jaaromzet van de onderneming bedraagt circa 5 miljoen euro. Carmans Spoorwerken telt ongeveer vijftien medewerkers. Carmans zal in België intensief samenwerken met Betonac (de Belgische werkmaatschappij van BAM die is gespecialiseerd in de aanleg van wegen en infrastructuur, waaronder spoorwerken) en BAM Rail (de Nederlandse spoorwegbouwer van BAM, die samen met lokale zusterondernemingen ook werkzaam is in België, Ierland en het Verenigd Koninkrijk).

BAM heeft in België momenteel meerdere omvangrijke spoorprojecten in uitvoering, waaronder de Liefkenshoek spoorverbinding bij Antwerpen, de Diabolo-spoortunnel tussen vliegveld Zaventem en Brussel, delen van het Gewestelijk ExpresNet bij Brussel, vernieuwing spoor- en bovenleidingsinfrastructuur te Duffel en metrowerken in Charleroi.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook