> > MVRDV geselecteerd voor visie havengebied in Caen

MVRDV geselecteerd voor visie havengebied in Caen

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

01-03-2011 - Vandaag is bekend gemaakt dat MVRDV en twee andere teams gaan werken aan de visie voor de toekomst van een 300 hectare groot industrie -en havengebied op het schiereiland van Caen (Presqu'ile de Caen).

Caen is de hoofdstad van Basse-Normandië in het Franse departement Calvados. De stad werd verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog en weer opgebouwd. Het Presqu'ile project wordt beschouwd als de tweede wederopbouw. Het Presqu'ile de Caen is 300 hectare groot en gelegen tussen het stadscentrum en de zee. Er bevindt zich oude industrie, waaronder een aantal industriële monumenten. MVRDV bundelt de krachten met lokale architect Diagram, landschapsarchitect Territoires en ingenieursbureau IOSIS. Aangezien in het project een visie wordt ontwikkeld bestaat het team ook uit de Zwitserse socioloog Philippe Cabane en Pro-Developpement, een bedrijf gespecialiseerd in ontwikkelingsstrategieën.

Volgens het tijdschrift Le Moniteur heeft de stad de drie bureaus die gaan samenwerken geselecteerd in een strategische mix: MVRDV werd gekozen vanwege zijn innovatieve stedenbouw en betrokkenheid in Grand Paris, Djamel Klouche met SLETH vanwege de havenuitbreiding in Kopenhagen en François Leclercq voor zijn betrokkenheid bij het Euromediterranee project in Marseille. De drie teams zijn geselecteerd om gezamenlijk de komende vier jaar deze toekomstvisie te ontwikkelen.

MVRDV is momenteel betrokken bij het Atelier du Grand Paris dat zich richt op de toekomst van de Franse hoofdstad tot het jaar 2030. In Bordeaux werkt MVRDV aan de transformatie van het industriële gebied Bastide Niel, dat een stedelijke wijk met 2600 woningen en voorzieningen wordt. Het Nederlandse bureau OMA kreeg in 2010 de opdracht om de bibliotheek van Caen te ontwerpen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook