> > Powerhouse Company ontwerpt zeiljachten

Powerhouse Company ontwerpt zeiljachten

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

20-04-2011 - Powerhouse Company heeft in samenwerking met Koopmans Jachtontwerpers twee nieuwe zeiljachten voor Victorie ontworpen. Victoire presenteert deze nieuwe modellen (de Victoire 37 en 42) aan de markt.

Voor het ontwerp van deze modellen zijn Koopmans Jachtontwerpers en het befaamde Nederlands-Deense ontwerpbureau Powerhouse Company ingeschakeld. De succesvolle modellen zijn aangepast aan de huidige eisen die aan moderne zeiljachten worden gesteld. Nanne de Ru en Charles Bessard, oprichters van Powerhouse Company, zijn verantwoordelijk voor de vormgeving van de schepen en het ontwerp van het interieur. Dick Koopmans draagt zorg voor de technische detaillering en waarborgt de zeileigenschappen van deze modellen.

Nanne de Ru: “De boten van Victoire hebben van oorsprong een prachtige belijning. Door de mallen aan te passen en de vorm op te schonen komen de klassieke lijnen veel beter tot haar recht”. In de nieuwe versie van de V37 en V42 wordt het dek geheel in teak uitgevoerd, waardoor het heel vlak en ' clean' wordt. “ We willen rust en ruimte creëren op het dek door alle details zoveel mogelijk in het prachtige teak te integreren” zegt Charles Bessard. Het interieur is volledig gemoderniseerd. De Ru: “Er is veel nadruk op de ervaring

van ruimte terwijl het comfort en gebruiksgemak is vergroot. We hebben heel goed gekeken naar de functionaliteit van de keuken, die is aangepast aan de eisen van deze tijd. Tegelijkertijd hebben we een echt multifunctionele zithoek gemaakt, waar je zowel intiem kunt dineren alsook een boek kunt lezen.”

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook