> > Nieuwbouw school CSG Liudger te Drachten

Nieuwbouw school CSG Liudger te Drachten

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

12-05-2011 - Dinsdag is de bouw van CSG Liuger officieel gestart. De realisatie van de door architect Hans Goverde (Kraaijvanger Urbis) ontworpen nieuwbouw, zal gefaseerd verlopen.

December 2010 kreeg CSG Liudger groen licht voor de verbouw en vervangende nieuwbouw van de twee schoolgebouwen op de locaties Splitting (vmbo) en Raai (havo-vwo) in Drachten. Met de realisatie op locatie Splitting wordt de eerste fase ingezet.

De twee nieuwe schoolgebouwen zijn geheel toegesneden op de eisen van het moderne onderwijs en reflecteren de onderwijsvisie van de scholengemeenschap, die de leerlijn van de leerlingen nog meer centraal wil zetten in de organisatie van de school. Deze wens wordt ondermeer weerspiegeld in goede praktijklokalen en de verschillende mediatheken waar leerlingen zelfstandig kunnen werken. Beide gebouwen hebben een vergelijkbare, heldere opzet: vanuit een centraal atrium die bestaand en nieuw verbindt is de school in één opslag te overzien.

De nieuwbouw op de locatie Splitting zal medio 2012 worden opgeleverd, waarna met de bouw van locatie Raai zal worden gestart. Naar verwachting zal het gehele project in 2014 worden afgerond. Het totale project heeft een omvang van 18.000 m² en zal ruimte bieden aan circa 2.200 leerlingen.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook