> > Vijf architecten geselecteerd voor Theater Emmen

Vijf architecten geselecteerd voor Theater Emmen

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

15-06-2011 - Vijf architecten zijn geselecteerd om een nieuw Theater en Wereld van de Ontmoeting in Emmen te ontwerpen.

Een eerdere poging een architect te vinden strandde bij de rechtbank die oordeelde dat de selectieprocedure niet deugde. Eind november 2010 startte de gemeente een nieuwe aanbestedingsprocedure.

In totaal hebben 17 architecten zich ingeschreven om het ontwerp te mogen maken. Ervaring en duurzaamheid waren belangrijke criteria bij de eerste selectieronde. De gemeente Emmen heeft in samenwerking met het Dierenpark Emmen vijf architectenbureaus geselecteerd op basis van referentieontwerpen. De architecten die een ontwerp gaan maken zijn DP6 architectuurstudio, BDP Khandekar, Van den Berg architecten met het Deense Henning Larsen, Mecanoo architecten en MVRDV met Bureau Bouwkunde.

De plannen voor een nieuw theater maken onderdeel uit van Masterplan Emmen Centrum. Het theater komt samen met de Dierentuin in het westelijk gedeelte van het centrum. Het gebouw bevat behalve het theater de entree van het nieuwe Belevenspark van Dierenpark Emmen, de zogenoemde 'Wereld van de Ontmoeting'.

Het theater krijgt twee zalen: een schouwburgzaal met 800 tot 1000 plaatsen en een vlakkevloerzaal met 300 zitplaatsen of 1000 staanplaatsen.

Eind dit jaar wordt door de Gemeente Emmen een definitieve keuze voor de architect gemaakt. De oplevering van het gebouw is medio 2014 voorzien.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook