> > Verbouwing Korzo theater Den Haag

Verbouwing Korzo theater Den Haag

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

13-12-2010 - Het Korzo theater aan de Prinsestraat in het centrum van Den Haag wordt verbouwd. Het nieuwe theater, een ontwerp van 3TO architecten, zal naar verwachting in februari 2011 worden geopend. Morgen organiseert het Haags architectuur café een rondleiding door het theater.

De voormalige bioscoop Corzo in Den Haag is begin jaren tachtig in gebruik genomen als danstheater Korzo. Haar huidige vorm kreeg het in de jaren negentig; een grote en kleine zaal, een aantal oefenruimtes en een foyer. Het complex is destijds uitgebreid met een voormalige hervormde kerk en een monumentaal kantoorpand aan de Nobelstraat.

Korzo had behoefte aan meer studioruimten voor lessen, workshops en repetities. Bovendien werden de foyer en de publieksvoorzieningen te klein door de grotere bezoekersaantallen.

3TO architecten maakte het ontwerp voor de verbouwing van het Korzo theater. De kerkstudio is afgebroken, zodat er ruimte ontstond voor drie grote studio’s, voorzieningen voor artiesten en medewerkers en een logische verbinding met de panden aan de Nobelstraat. Andere grote ingrepen zijn de uitbreiding van de vlakke vloer van de grote zaal en een reorganisatie van de publiekstromen, waardoor er meer lucht en ruimte ontstaat in de foyer.

De entree aan de Prinsestraat zal de hoofdingang worden voor zowel publiek, als artiesten. De bestaande entree zal twee verdiepingen hoog worden. De foyer zal gaan dienen als ontmoetingsplaats voor kunstenaars en publiek. Door het dak van de foyer boven de bestaande zalen uit te laten steken ontstaat er ruimte voor een glasstrook. Hier valt daglicht in de foyer.

Zowel de foyer als de naast liggende kleine zaal worden multifunctionele ruimten, op verschillende momenten van de dag kunnen deze ruimten van karakter en sfeer veranderen, bijvoorbeeld overdag een café / loungeplek en ‘s avonds een ruimte voor een talkshow, muziek- of dansvoorstelling. Bij grote evenementen kan de zaal bij de foyer worden getrokken.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook