> > Debat ADHD III met Erik Pasveer van DSO Den Haag

Debat ADHD III met Erik Pasveer van DSO Den Haag

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

01-11-2010 - De afdeling Stedenbouw van de Dienst Ruimtelijke Ordening (DSO) in Den Haag heeft per 1 oktober 2010 een nieuw hoofd Erik Pasveer. Voor ADHD aanleiding om kennis te maken. Dat gebeurt aan drie ongevraagde adviezen over de toekomst van de stad en stedenbouw.

Net als in andere steden wordt in Den Haag flink bezuinigd, ook op de ruimtelijke ontwikkeling van de stad. Prioriteit ligt bij projecten die bijdragen aan de economie en bereikbaarheid. Bij grootschalige gebiedsontwikkelingen als de Binckhorst of Kijkduin speelt de gemeente voorlopig geen actief ontwikkelende rol. Gelukkig biedt deze tijd ook alle aanleiding om na te denken over alternatieve manieren om de stad in beweging te houden.

ADHD nodigt vier spelers in het veld uit, die daarover op eigen wijze DSO adviseren: onderzoeker Beitske Boonstra (TNO Bouw en Ondergrond/Universiteit van Utrecht) spreekt over zelforganisatie in stedelijke ontwikkeling; architect / ontwikkelaar Cihan Bugdaci en architect / publicist Iris Schutten adviseren over het hergebruiken van de lege stad; econoom Kai van Hasselt (Shinsekai) gaat in op externe effecten van stedenbouw en presenteert een aantal instrumenten om daarop te sturen. Onder leiding van moderator JaapJan Berg vindt het debat plaats tussen de drie adviseurs, Erik Pasveer en het aanwezig publiek. Columnist Marcel Verreck zal de avond afsluiten.

Erik Pasveer was afgelopen jaren hoofd vakteam Ruimtelijke Ordening bij de gemeente Delft. Daarnaast heeft hij als stedenbouwkundige onder meer gewerkt bij BVR, DRO Amsterdam, gemeente Rotterdam, TU Delft en Academies van Bouwkunst in Amsterdam en Rotterdam.

Informatie: ADHD III ongevraagd advies is in ANA@KV, Korte Voorhout 20, Den Haag op 9 november om 20:00 uur. De toegang is gratis, reserveren is verplicht en kan via onderstaande link.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook