> > Bouw Rotterdam Centraal op schema

Bouw Rotterdam Centraal op schema

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

09-08-2011 - De werkzaamheden op Rotterdam Centraal zijn deze week precies op de helft. De bouw verloopt volgens planning en binnen de geplande kosten. Eind 2013 kan de nieuwe OV-terminal worden opgeleverd.

Met momenteel 110.000 reizigers per dag verwerkt het stationsgebied evenveel reizigers als luchthaven Schiphol. Door de komst van de HSL-Zuid en RandstadRail is de verwachting dat het aantal reizigers op Rotterdam Centraal in 2025 zal zijn toegenomen tot zo’n 323.000 per dag. Het nieuwe station is daarop voorbereid.

In deze week start de vierde bouwronde voor Rotterdam Centraal. Hiermee is de helft bereikt van de totale bouwperiode van de nieuwe OV-terminal. In deze ronde wordt het perron van spoor 11/12 afgebroken en opnieuw opgebouwd en worden de Y-vormige kolommen voor het dak op het perron geplaatst. Dit perron is dan ook afgesloten voor reizigers. Hierna wordt de nieuwe reizigerspassage onder de sporen 9 tot en met 11 gerealiseerd en wordt ook het dak doorgebouwd tot aan spoor 12.

Na deze ronde volgen er nog twee bouwrondes. Tijdens ronde 5 worden de sporen 12, 13 en 14 opgeknapt. In ronde 6 gaan allerlei verschillende werkzaamheden plaatsvinden: de perrons van spoor 1 en spoor 15 worden afgerond en het dak wordt over deze sporen afgemaakt. Ook worden de oude liftschachten van alle perrons verwijderd en worden op de perrons het definitieve perronmeubilair geplaatst.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook