> > Start bouw stationshal Rotterdam Centraal

Start bouw stationshal Rotterdam Centraal

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

14-03-2011 - Donderdag 17 maart verricht wethouder Jeannette Baljeu (Haven, Verkeer en Regionale Economie) de starthandeling voor de bouw van de stationshal van Rotterdam Centraal.

De nieuwe stationshal wordt ruim en transparant en geeft via een grote glazen pui direct uitzicht op de stad. De hal biedt straks ruimte aan toegang tot metro, RandstadRail en de ondergrondse fietsenstalling. In Noordelijke richting loopt de hal vloeiend over in de brede reizigerspassage onder de sporen en geeft een lichte ruime doorkijk tot aan de Provenierswijk en de tussenliggende vertrekkende en aankomende treinen.

De stationshal vormt het hart van het stationsplein. Dit plein is dagelijks wordt gebruikt door 110.000 reizigers. Dit plein vormt het hart van de bouwwerkzaamheden en behoudt tijdens de bouw zijn publieksfunctie.

Om de stationshal te kunnen bouwen is de grootste kraan van Europa nodig. Vanaf april zal de kraan in elkaar gezet worden. De kraan zal de staalconstructie die het dak vormt in acht delen in elkaar hijsen. Reizigers en passanten kunnen niet om de bouw heen: er wordt gebouwd aan een opvallend vormgegeven en grootse stationshal van Rotterdam Centraal.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook