> > Nieuwe entree voor Overschie in Rotterdam

Nieuwe entree voor Overschie in Rotterdam

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

11-01-2011 - Een toren van 45 meter hoog zal de nieuwe oostelijke entree van de Rotterdamse wijk Overschie vormen. De toren maakt deel uit van het project Blijvenburg, een ontwerp van Arons en Gelauff architecten.

Impressies en een maquette van Blijvenburg aan de Delfshavense Schie in Rotterdam Overschie (beeld: Arons en Gelauff architecten).

Blijvenburg komt aan de Delfshavense Schie ter hoogte van de Spaanse Brug in de Rotterdamse deelgemeente Overschie. Het project van Arons en Gelauff architecten is volop in ontwikkeling: de eerste fase is bijna opgeleverd en voor de tweede fase is het ontwerp afgerond.

Twee typische wederopbouw flats werden gesloopt om een gevarieerder aanbod aan woningen te realiseren. In Blijvenburg komen huur- en koopwoningen voor ouderen, twee zorggroepen, compacte gezinswoningen, luxe appartementen en penthouses. In totaal worden er circa tweehonderd woningen gerealiseerd. In fase een 103 woningen en in fase twee 91 woningen.

Om in het idioom van de strokenbouw te blijven is het plan opgezet in vier langwerpige woongebouwen. Deze zijn per twee tegen elkaar aangeschoven zodat er twee gemeenschappelijk binnengebieden ontstaan. In de eerste fase liggen hier de galerijen, in de tweede fase liggen hier tuinen op de garage voor gezinswoningen. Door de strookbebouwing een lichte knik te geven, worden deze binnenhoven ruimtelijk interessant.

Aan de voet van de Spaanse brug gaat de laatste strook over in een toren van vijfenveertig meter. Deze zal de nieuwe entree van Overschie vormen aan de oostzijde van de deelgemeente en past daarmee in het streven van Overschie om zijn entrees te markeren.

Projectinformatie: Blijvenburg Rotterdam Overschie / ontwerp: Arons en Gelauff architecten / opdrachtgever: Woonstad Rotterdam/ vloeroppervlak: 20.000 m² (fase 1 en 2) / start bouw fase 1: zomer 2009, start bouw fase 2: 2011

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook