> > Metamorfose Tropicana door architect Jeroen Hoorn

Metamorfose Tropicana door architect Jeroen Hoorn

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

22-02-2011 - Tropicana in Rotterdam wordt verbouwd tot het Live Event Center Rotterdam (LECR). Architect Jeroen Hoorn tekende voor het ontwerp.

Na twee├źntwintig jaar en circa twaalf miljoen bezoekers krijgt Tropicana een nieuwe invulling krijgt als locatie voor congressen, evenementen en concerten. Rotterdam mist een locatie met een capaciteit tussen die van De Doelen en Ahoy. Met een omvang voor circa zesduizend concertbezoekers kan het Live Event Center Rotterdam deze ruimte opvullen.

Met de ligging direct aan de rivier, op een van de belangrijkste entrees van de stad en grenzend aan de binnenstad, is het LECR een beeldbepalend gebouw. Architect Jeroen Hoorn ontwierp een nieuwe buitenschil voor het gebouw, die bestaat uit een legering van koper en aluminium. Het materiaal behoudt grotendeels haar goudgele kleur bij oxidatie.

Architect Jeroen Hoorn ontwierp eerder een distributiecentrum voor Flora Holland Bloemveiling, in Naaldwijk, de restauratie en herontwikkeling van het Atlantic Huis in Rotterdam en Skatepark met horecapaviljoen op de Westblaak in Rotterdam. Dit laatste gebouw stamt uit 2003 en valt op door een gevel opgebouwd uit schanskorven gevuld met stenen en glasbrokken.

Om het Live Event Center Rotterdam te realiseren wordt veertien miljoen euro geïnvesteerd. Volgens de huidige planning zal de opening in september 2011 plaatsvinden.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2023 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook