> > Koolhaas gastredacteur NRC tijdschrift DeLUXE

Koolhaas gastredacteur NRC tijdschrift DeLUXE

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

21-10-2011 - Rem Koolhaas is de gastredacteur van de tweede editie van DeLUXE, de glossy bijlage van NRC Handelsblad en nrc.next die aanstaande zaterdag 22 verschijnt. Hij volgt hiermee de Vlaamse modeontwerper Dries van Noten op, die nummer 1 voor zijn rekening nam. Het centrale thema van de nieuwe DeLUXE is wonen en sluit daarmee aan op de woonmaand oktober en de Dutch Design Week die eveneens zaterdag 22 oktober van start gaat.

"Rem Koolhaas is de meest toonaangevende architect van ons land met een mondiale uitstraling”, licht uitgever Hans Nijenhuis toe. “Dit najaar worden vijf grote gebouwen uit de OMA-koker, variërend van Frankrijk tot China, opgeleverd. Daarom zijn we erg blij dat Koolhaas zijn tijd en energie in het gastredacteurschap van DeLUXE wilde steken. Binnen de omgeving van DeLUXE komt Koolhaas door zijn combinatie van vormgeving en inhoud optimaal tot zijn recht".

In de nieuwe uitgave van DeLUXE vertelt Koolhaas dat stoel 1a in een Lufthansa-Boeing zijn favoriete werkplek is :”Geen bereik, geen haast, de hoogst mogelijke concentratie, maar ook de mogelijkheid aan verplichtingen te ontsnappen. En na de landing als eerste van boord”.

In een persoonlijk verhaal neemt Koolhaas de lezer mee op bedevaart naar Brasilia, de stad die hem deed besluiten om architect te worden. Indrukwekkend is het portret van Sjeika Mozah, een van de drie first ladies van Qatar. Koolhaas licht toe: “Ze heeft het uiterlijk van een filmster, draagt designkleding en liefst een donkere zonnebril. Maar vergis je niet, deze diva heeft grote politieke macht”.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook