> > Ideeënprijsvraag Veemarkt Utrecht

Ideeënprijsvraag Veemarkt Utrecht

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

26-10-2011 - Architectuurcentrum Aorta schrijft een ideeënprijsvraag voor het Veemarktterrein in Utrecht uit.

De ideeënprijsvraag is bedoeld om toekomstige particulier opdrachtgevers of groepen van particulier opdrachtgevers de mogelijkheden van het bouwen met een architect te laten zien.

Op het terrein van de huidige Veemarkthallen in Utrecht worden de komende vijf jaar 550 woningen gebouwd. Bij de ontwikkeling van de Veemarkt krijgen particulier opdrachtgeverschap (PO) en collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) volop de ruimte. Dit betekent dat zowel individuele opdrachtgevers als groepen die iets willen bouwen, terecht kunnen op de Veemarkt. Pas als dat niet lukt, kunnen andere partijen aan de slag.

Architectuurcentrum Aorta organiseert de ideeënprijsvraag Veemarkt Utrecht, voor professionele ontwerpers, op initiatief van de vereniging CPO Veemarkt. De opgave is een integrale visie voor de relatie tussen bouwveld, de woning en het binnenterrein.

Deelname staat open voor alle Nederlandse architecten, inge­schre­ven in het architectenregis­ter. Een team kan ook bestaan uit een (tijdelijk en voor deze ideeënprijsvraag samengestelde) coalitie. Inzendingen van teams worden ingediend door de geregistreerde architect. Het complete wedstrijdprogramma staat op de website van Aorta.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook