> > UNStudio ontwerpt luchthaven in Georgië

UNStudio ontwerpt luchthaven in Georgië

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding
Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

23-11-2011 - De president van Georgië, Mikheil Saakashvili, heeft gisteren het ontwerp van Ben van Berkel / UNStudio voor de nieuwe Georgische luchthaven in Kutaisi officieel gepresenteerd.

Het ontwerp van Ben van Berkel/ UNStudio voor de nieuwe terminal en verkeerstoren van de luchthaven in Kutaisi, is gisteren officieel gepresenteerd door de president van Georgië, Mikheil Saakashvili. Tijdens de presentatie van het luchthaven ontwerp verrichtte Mikheil Saakashvili als symbolisch startsein de eerste sloopwerkzaamheden door één van de muren van het oude vliegveld af te breken.

Ben van Berkel van UNStudio: "In het ontwerp voor de nieuwe terminal in Kutaisi staat de ervaring van de reiziger centraal, een luchthaven die uitnodigend, veilig, transparant en gebruikersvriendelijke is. Voorop staat dat er wordt voorzien in, en een atmosfeer gecommuniceerd wordt, die zowel internationale bezoekers als de lokale gemeenschap aanspreekt."

De bouw van de nieuwe luchthaven van Kutaisi zal beginnen in december 2011. De ingebruikname is voorzien in september 2012.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2021 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook