> > Team Maxwan wint opdracht Singel Antwerpen

Team Maxwan wint opdracht Singel Antwerpen

Zoom in op afbeelding
Naar grootformaat afbeelding

31-01-2012 - Een team bestaande uit Maxwan, Karres en Brands, HUB, Goudappel Coffeng en Antea Group heeft de opdracht voor het beeldkwaliteitsplan van de Groene Singel in Antwerpen gewonnen.

impressie: Maxwan

Het project beslaat een gebied van 625 hectare inclusief de Antwerpse R1 ringweg.

De andere deelnemers aan de competitie waren Field Operations (VS), Latz+Partner (Duitsland), H+N+S Landscape (NL) en Palmbout Urban Landscapes (NL).

De Groene Singel, tegenwoordig een ruimtelijk en ecologisch versnipperde infracorridor, zal in het plan van het geselecteerde team uitgroeien tot een belangrijke katalysator voor verdere ontwikkeling van de stad Antwerpen. Dit door het realiseren van ecologische verbindingen, belangrijke openbare ruimtes en routes, en kleine en grote strategische bouwprojecten.

De opdracht zal leiden tot ontwerprichtlijnen voor, en de supervisie op een veelheid aan deelprojecten binnen de Groene Singelruimte op het gebied van ecologie, recreatie, beweging en bebouwing.

De leden van de jury, waaronder Stadsbouwmeester Kristiaan Borret, programmaleider Kitty Haine en architect Willem Jan Neutelings, waardeerden de realistische combinatie van ecologische visie en financieel pragmatisme, waardoor duurzame vooruitgang ook is te boeken in tijden van budgettaire druk. Jurylid Neutelings is overigens eind jaren tachtig afgestudeerd met een onderzoek naar de rondweg van Antwerpen: "De Ringcultuur." Dit gebied gaat nu door het team van Maxwan getransformeerd worden.

© Architectuur.ORG - 1999 - 2022 | info@architectuur.org | RSS-feed | Twitter | LinkedIn | Facebook